Stekkerklare vriescel

Op zoek naar een stekkerklare vriescel? Vriescel-kopen.nl is al meer dan 25 jaar specialist in vriescellen en installaties.

Een stekkerklare vriescel is een vriescel die compleet wordt geleverd en waar nodig op maat wordt gemaakt. Het kan hier gaan om een vriescel voor een bakkerij of slagerij, in de horeca, vis- of uitvaartcentrum, maar ook in vele andere branches waar wordt gewerkt met verse producten en middelen. De stekkerklare vriescel is klaar voor gebruik als de installatie, regelapparatuur en accessoires op de juiste manier zijn geïnstalleerd.

Vaak wordt er bij een stekkerklare vriescel gebruik gemaakt van een split-vriessysteem. Hierbij zorgen de verdamper (in de koelcel) en de koelmotor (buiten de vriescel) ervoor dat de warmte uit de vriescel wordt gehaald en dat dit wordt gevuld met koude lucht.  Dit systeem is zuiniger, stiller en betrouwbaarden dan een insteek- of vriesunit die vroeger werd gebruikt.

Met zo’n standaard split-vriessysteem is het mogelijk om hoeveelheden vanaf ongeveer 90 kilo snel in te vriezen. Als u teveel warme producten in één keer in de vriescel plaatst, is er kans dat de temperatuur in de vriescel te veel varieert. Hierdoor krijg de verdamper meer moeite met het verwerken van de warmte en kan er ijsvorming ontstaan op de verdamper. Om de kwaliteit te waarborgen, moet de temperatuur dus het liefst zo weinig mogelijk schommelen.

Zelf een stekkerklare vriescel plaatsen is niet zo moeilijk maar de koelinstallatie dient goed geïnstalleerd te worden. Als deze niet goed geplaatst is en niet goed afgesteld gebruikt deze meer energie en kan de installatie eerder defect raken. Daarom adviseren wij om altijd contact op te nemen met een STEK-gecertificeerde monteur die de vriescel kan installeren en onderhouden.