Energiezuinige vriescel

Ben je op zoek naar een duurzame en energiezuinige vriescel? Bij vriescel-kopen.nl zijn we op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de koel- en vriesindustrie.


De isolatiewaarde is van groot belang in de mate van duurzaamheid bij een vriescel. Daarnaast hebben ook de installatie en gebruikte onderdelen invloed op het verbruik van de vriescel. Bij een juist geplaatste vriescel zijn de juiste onderdelen gebruikt. Er zijn geen duurzaamheidslabels beschikbaar voor de verschillende vriescellen.

Onderdeel vervangen

In sommige gevallen kan het een duurzamere oplossing zijn om een bestaande vriescel niet te vervangen, maar om enkel onderdelen te vervangen, zoals de koelmotor of de compressor. Dit kan al een flinke besparing op de energierekening opleveren.

Energieverbruik vriescel

Het energieverbruik van een vriescel hangt af van vele factoren. Een aantal voorbeelden zijn de volgende:

  • Thermische isolatie: dit is isolatie via de wanden en de deuren van de vriescel. Het is belangrijk dat er geen gaten of kieren aanwezig zijn, want dit verhoogt het energieverbruik.
  • Instelling thermostaat: zorg ervoor dat de vriescel op de juiste temperatuur staat ingesteld. Als deze te koud staat, heeft het geen voordelen meer voor de producten, maar zorgt het wel voor een hoger energieverbruik. 
  • Verlichting vriescel: verlichting is ook een grote energieverbruiker van de vriescel. 

Er zijn nog meer factoren van invloed op het energieverbruik. Lees hiervoor ons blog

Omdat er nog geen duurzaamheidslabels zijn, is het verstandig om contact op te nemen met een specialist die kan voorzien in advies rondom de aankoop.